Hold momentum og fokus på strategien

Et konsekvent fokus på driftsoptimering og fremadrettet planlægning kan også føre til nye forretningsområder.

Mød den professionelle juletræ-/pyntegrønt producent Niels Høj, der bruger sine erfaringer fra effektiv landbrugsdrift til at opnå positive resultater.  

"Vi er gode til at holde momentum og fokus på vores strategi. Det handler om at gøre tingene på det rigtige tidspunkt og have gennemsigtighed i sine samarbejder. Det nytter ikke noget at have produktion, hvis du ikke har handelsleddet med også", forklarer Niels Høj. 

"I samarbejdet med Forstplant har vi adgang til et stort leverandørnetværk og en stor sidegevinst i form af faglig sparring og træfsikkerhed". 

Hold dig opdateret med vores nyhedsbrev!

Tilmeld dig her og modtag vores nyhedsbrev, som giver dig adgang til nyt om juletræsplanter, nye plantepartier og knaphedsvarer.

Ja tak, hold mig opdateret!

Skovplanter, nordmannsgran, abies normanniana, planter nordmannsgran, juletræer planter, pyntegrønt planter, klippegrønt planter, juletræsproduktion, pyntegrønt produktion, klippegrønt produktion, køb planter, juletræsdyrker, køb nordmannsgran, klippegrønt, lønborggård

Herlighed på mange planer

I Nørre Snede, hvor vejen slår en bugt, ligger den smukkeste ejendom. Lønborggård er ikke kendt af så mange endnu. Og faktisk er det lidt af et tilfælde, at der nu er mulighed for at bo på ejendommen, holde fest, kursus eller konference. For det var nemlig noget helt andet, der fik Niels Høj og hans kone Hanne-Mette til at købe ejendommen i 2015. 

Der hører 160 ha. jord til ejendommen og det var attraktivt for Niels og Hanne-Mette Høj, som siden 2004 har produceret juletræer og pyntegrønt i Them, hvor de bor. I starten som en bibeskæftigelse sammen med en mindre entreprenørforretning og siden 2011 som fuldtids-beskæftigelse i Danica Trees og Niels Høj Juletræer & Pyntegrønt. Parret har et vedvarende fokus på at udvide og effektivisere produktionen og øjnede muligheden for at inddrage arealerne til Lønborggård og tilbyde andre adgang til den smukke ejendom. Så mens Niels leder den samlede service, produktion og salg af juletræer og klippegrønt, driver Hanne-Mette event virksomheden Lønborggård.

alletræer, lindetræer, tilia cordata, alle træer, pyntegrønt planter, klippegrønt planter, juletræsproduktion, pyntegrønt produktion, klippegrønt produktion, køb planter, juletræsdyrker, skovdyrker, plant træer

Allé af lindetræer | Tilia cordata

Forstplant har leveret 140 stk. lindetræer, som plantes på begge sider af Nortvigvej ca 1 km fra hovedvejen til ejendommen Lønborggård. 

Allétræerne er sat snorlige og kommer til at danne en imponerende allé med tiden.

På billedet ses de nye linde allétræer og et ældre areal med klippegrønt, som ligger tæt ved ejendommen. Niels Høj producerer 600-900 tons pyntegrønt om året. 

 

►Find planter til pyntegrønt

alletræer, lindetræer, tilia cordata, plant træer, løvtræer, plant alletræer, alle træer, en alle af træer, flot alle, flotte alletræer, køb alletræer

Allé af lindetræer | Plant allétræer

Alletræerne bliver plantet 3 meters afstand til vejen og 20 meters afstand mellem træerne.

Niels Høj har valgt lindetræer på anbefaling fra Forstplant, fordi lindetræet udvikler en stor, flot krone, som der er god plads til på arealet.

Lindetræet egner sig godt til den jordbund, der er på arealet og er meget robust overfor den vind, der kommer via de endnu åbne juletræsarealer.

 

► Se andre typer af allétræer

nordmannsgran, abies normanniana, nordmansgran 2/2, juletræer planter, pyntegrønt planter, klippegrønt planter, juletræsproduktion, pyntegrønt produktion, klippegrønt produktion, levende hegn, skovbryn, køb planter, juletræsdyrker, skovdyrker, plant træer,

Nordmannsgran | Plant hvert år

Niels Høj har en målsætning om ca. 50% egenproduktion og etablerer nye arealer hvert år. I dag ejer Niels Høj selv ca. 200 hektar som bl.a. anvendes til 40 ha. nobilis klippegrønt, 100 ha. nordmannsgran juletræer og 50 ha. jagt og skov. Arealet i baggrunden er gjort klar til, at der i år skal etableres 80.000 nye nordmansgran i størrelserne 2/2 og 3/0. 

I den samlede produktion laver Niels Høj anlæg, service og afsætning på ca. 600 ha. for egne og større ejendomme. "Man skal helst kunne producere på dette niveau for at kunne overleve på den lange bane.

Vi servicerer vores kunder og bruger den ekstra kapacitet til egen drift. Vi laver alting selv og derfor kan vi planlægge optimalt" forklarer han. 

 

► Se Forstplant's udbudsliste

nordmannsgran, abies normanniana, nordmansgran 2/2, juletræer planter, pyntegrønt planter, klippegrønt planter, juletræsproduktion, pyntegrønt produktion, klippegrønt produktion, levende hegn, skovbryn, køb planter, juletræsdyrker, skovdyrker, plant træer,

Nordmannsgran | To størrelser

Sidste år plantede Niels Høj 180.000 stk. nordmannsgran størrelse 2/2 og 3/0 i krydsforbandt. På trods af den tørre sommer i 2018 er alle planter overlevet ved rettidig vanding. Det er ret tilfredsstillende, fordi det generelle billede er ca. 20% tørkeafgang. ”Det gælder om at gøre tingene på det rigtige tidspunkt. Hvis du gør det vigtigste hele tiden, så fokuserer du på det rigtige og når mere", forklarer Niels Høj.

"Med Forstplant har vi et stærkt og fremadrettet samarbejde, som vi har tillid til. Vi kan få de rigtige planter til den rette pris og sparer tid, fordi vi ikke selv skal tjekke planterne. Forstplant løser alle vores plantebehov, hvad enten det er juletræer, pyntegrønt, haveanlæg eller skov". 

 

► Køb planter

nordmannsgran, abies normanniana, nordmansgran 2/2, juletræer planter, pyntegrønt planter, klippegrønt planter, juletræsproduktion, pyntegrønt produktion, klippegrønt produktion, levende hegn, skovbryn, køb planter, juletræsdyrker, skovdyrker, plant træer, flotte juletræer, prima kvalitet, juletræer afsætning

Nordmannsgran | Prima kvalitet

Niels Høj plejer sine juletræer optimalt, så de kan afsættes til de fleste markeder, også dem der gerne betaler prisen for prima kvalitet. ”Det må gerne syne af noget, når man vil afsætte til det europæiske marked”, fortæller Niels Høj. 

 

► Få gode råd til din produktion

lønborggård, kurser, konferencer, ferie, hærvejen, bed breakfast, overnatning, fest, festlokaler, konferencelokaler, kursuslokaler, nørre snede, book værelse

Lønborggård | Kursus & konference

Allerede ved ankomsten bliver du overvældet af de kvalitetsbevidste materiale valg, der signalerer, at du er kommet til et særligt sted. På Lønborggård finder du de smukkeste lokaler til selskaber, kurser og konferencer op til 125 personer.

Ejendommen ligger blot 500 meter fra hærvejen. Derfor kan turister også nyde godt af de ti dobbeltværelser, et større familieværelse og en luksuslejlighed med køkken og jacuzzi som udover fest og konference også bruges til Bed & Breakfast. 

 

► Se Lønborggård

lønborggård, have anlæg, barokhave, køb planter, rhododendron, stenbedsplanter, skov, skovplanter, park planter, landskabs planter

Lønborggård | Parkanlæg

Foran kursus- og konferenceejendommen har Niels og Hanne-Mette Høj anlagt 1,5 hektar barok-inspireret have med rhododendron, rosenbede, beplantede stenbede, lyng og græsser, som vil give et flot og varieret farvespil året rundt.

Haven kan ses fra de fleste lokaler i ejendommen og gæsterne kan frit benytte anlægget, den tilstødende skov og idylliske sø til gåture, rekreation og afslapning.

 

► Få inspiration til andre parkplanter

bøgecirkler, bøgeplanter, bøgetræer, bøgehæk, køb planter, køb hækplanter, landskabsplanter, parkanlæg, haveentreprenør, anlæg park

Lønborggård | Bøgecirkler

På ejendommen findes nogle velvoksne bøgecirkler.

Hanne-Mette har tænkt bøgecirkler ind i det nye parkanlæg og skaber på den måde en flot sammenhæng mellem den gamle og den nye beplantning på Lønborggård. 

 

► Køb hækplanter